Οι Ενότητες Εργασίας (ΕΕ) και οι αντίστοιχες Δράσεις (Δ) του έργου:
ΕΕ.1. Αναβάθμιση και επαλήθευση μοντέλου Maris – BSQ
Δ.1.1) Αναβάθμιση μοντέλου Maris – BSQ: Αναβάθμιση της υπάρχουσας συνθήκης αναρρίχησης των κυματισμών στο όριο της ακτής και επέκταση της ώστε να περιγράφει την κατάκλυση των παράκτιων περιοχών λόγω της υπερπήδησης των κυματισμών πάνω από πρανή/αναχώματα.
Δ.1.2) Επαλήθευση μοντέλου Maris – BSQ: Η επαλήθευση θα γίνει με σύγκριση με πειραματικές μετρήσεις που θα αφορούν τη διάδοση τυχαίων κυματισμών και την υπερπήδηση αναχωμάτων και παράκτιων έργων προστασίας.
ΕΕ.2. Παραλληλοποίηση κώδικα του μοντέλου Maris – BSQ
Δ.2.1) Παραλληλοποίηση του κώδικα για το μοντέλο Maris – BSQ: Ο υφιστάμενος κώδικας θα τροποποιηθεί με στόχο τη μείωση του χρόνου προσομοίωσης και τη γρηγορότερη απόδοση των αποτελεσμάτων.
ΕΕ.3. Ανάπτυξη όλων των μοντέλων σε επιχειρησιακό επίπεδο και περαιτέρω επαλήθευση
Δ.3.1) Ανάπτυξη μοντέλων: Τροποποίηση των υφιστάμενων κωδίκων όλων των μοντέλων για τη συστηματοποίηση εισόδου και εξόδου δεδομένων και την εύρεση και αφαίρεση σφαλμάτων και απρόσμενων διακοπών λειτουργίας των μοντέλων (bugs & blow-ups).
Δ.3.2) Περαιτέρω επαλήθευση μοντέλων: Όλα τα αριθμητικά μοντέλα θα επαληθευθούν με περισσότερες (από τις ήδη δημοσιευμένες) πειραματικές μετρήσεις αλλά και θα εφαρμοστούν σε πραγματικές περιπτώσεις συγκρίνοντας με μετρήσεις πεδίου.
ΕΕ.4. Ανάπτυξη γραφικής διεπιφάνειας και πλατφόρμας cloud
Δ.4.1) Κατασκευή πλατφόρμας cloud: Η διάθεση των αριθμητικών μοντέλων στον τελικό χρήστη θα βασίζεται στην υπηρεσία Software as a Service (SaaS).
Δ.4.2) Κατασκευή γραφικής διεπιφάνειας: Ανάπτυξη κατάλληλης γραφικής διεπιφάνειας μέσω της οποίας θα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα στο χρήστη με φιλικό προς αυτόν τρόπο, καθώς και άλλες απαραίτητες ρυθμίσεις. Χρήση κατάλληλων βιβλιοθηκών και εργαλείων της γλώσσας προγραμματισμού Python).
ΕΕ.5. Δοκιμαστική έκδοση και ρύθμιση δικαιωμάτων
Δ.5.1) Εγχειρίδια χρήσης και Βίντεο παρουσίασης: Συγγραφή εγχειριδίων χρήσης για τα μοντέλα Maris – BTG, BSQ, HYD, SDT, SLM, Παραγωγή βίντεο παρουσίασης σε επιλεγμένα παραδείγματα εφαρμογής (διάχυση στο youtube).
διανομή δοκιμαστικής έκδοσης σε επιλεγμένα μελετητικά γραφεία με στόχο την εύρεση τυχόν σφαλμάτων στα αποτελέσματα και την διατύπωση κριτικής για την ευχρηστία/δυσχρηστία του τελικού προϊόντος.
Δ.5.3) Σχέδιο ανάδρασης: Καθορισμός βελτιωτικών παρεμβάσεων με βάση τα αποτελέσματα της δράσης
Δ.5.4) Ρύθμιση Δικαιωμάτων: Διασφάλιση του απορρήτου, Εμπιστευτικότητα, Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (copyrights, royalties, κ.λπ.) ως προς: α) Την ιδιοκτησία και προστασία της γνώσης, β) Τη δημοσίευση γνώσης κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του Έργου, γ) Τη χρήση και εμπορική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων του έργου και του τελικού προϊόντος.
Δ.5.5) Εμπορική αξιοποίηση: στο πλαίσιο του Έργου θα εκπονηθεί μελέτη για τη βέλτιστη προσέγγιση εμπορικής αξιοποίησης των λογισμικών (προσδιορίζοντας το ύψος και τη διάρκεια των συνδρομών).
Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας 1:
Π1.1: Δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό
Π1.2: Δημοσίευση σε πρακτικά διεθνούς Συνεδρίου
Π1.3: Ιστότοπος Έργου COAST-UP
Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας 2:
Π2.1: Τεχνική έκθεση περιγραφής παραλληλοποίησης του κώδικα
Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας 3:
Π3.1: Δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό
Π3.2: Δημοσίευση σε πρακτικά διεθνούς Συνεδρίου
Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας 4:
Π4.1: Τεχνική έκθεση περιγραφής διεπιφάνειας και διαδικτυακής πλατφόρμας
Παραδοτέα Ενότητας Εργασίας 5:
Π5.1: Εγχειρίδια χρήσης και σύνδεσμοι βίντεο παρουσίασης
Π5.2: Μελέτη εμπορικής αξιοποίησης των λογισμικών
Π5.3: Ιστότοπος beta
Π5.4: Συμβόλαιο ρύθμισης πνευματικών δικαιωμάτων δοσης